dilluns, 5 de gener del 2009

Desitjos valencianistes per a començar el 2009

Les festes de nadal i l'inici del 2009 han suposat per a la blogosfera valencianista tot un seguit de felicitacions i bons desitjos nadalencs. Així mateix alguns dels seus autors han aprofitat per recordar algunes velles tradicions nadalenques. És el cas de Vicent Baydal a Rifes de Nadal, fa cinc segles i mig o de Toni Pitarch amb CASQUES I AVELLANES TOT PER A MI...

Però les festes no han suposat un obstacle per a que continue la reflexió col·lectiva al voltant de les ponències del BLOC que celebrarà el seu congrés nacional, amb aires de refundació, a finals de febrer. Les valoracions poisitives al voltant de l'aposta estratègica i organitzativa del partit nacionalista continuen sent majoritaries.
Rafa Cotanda, des de Llíria, es pregunta al seu blog "¿Tindria importància en un país normal la creació d’un ESPAI POLÍTIC VALENCIÀ, propi de valencians, realitzat per valencians i per a valencians? "
Un altre dels signants del manifest Generació BLOC i coautor de la ponència estratègica, el regidor alcoià Rafel Carbonell, parla a repercussió del feble tractament mediàtic que la premsa valenciana ha dedicat a esta aposta i apunta "I per què no pensar que eixe silenci sospitós es puga explicar en el fet que la ponència del BLOC els ha resultat un punt inquietant? Igual els ha descol·locat o, fins i tot, els posa una mica nerviosos…"
A un contundent article, el regidor valencianista Enric Nomdedéu defensa a RENOVAR O RECICLAR? alguns apunts organitzatius i orgànics de cara al proper congrés. Per a ell "El BLOC és una societat anònima, on cada militant té una acció (i el dret a sindicar-les en grups, corrents, comarques o com considere oportú), i amb ell el dret a elegir i ser elegit."
Però la blogosfera valencianista ha recollit algunes altres temes amb diversos posts entre els que destaquem Nou any, eleccions de nou de Lluís B. Prats al respecte de les eleccions basques de 2009. La innocentada de Taronget a Mansanet podria ser regidor! , o el primer missatge de l'any d' Enric Morera amb el títol de 2009 .

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008