dijous, 23 de juliol del 2009

Primers comentaris sobre els pactes de 2011

Quan comencen les primeres negociacions (formals i informals) sobre les candidatures de a les eleccions nacionals i municipals de 2011, també comencen els debats sobre l'estratègia que ha de seguir el principal partit del valencianisme polític. La blogosfera valencianista no n'és una excepció.

Així, són diversos els bloguers que han dit la seua al voltant dels possibles pactes de cara a les pròximes conteses electorals.

Sens dubte, encapçala la llista Enric Nomdedeu, regidor del BLOC a l'Ajuntament de Castelló i president de la Intercomarcal del Nord, qui ha dedicat una trilogia per explicar, analitzar i aprofundir en el tema des del seu posicionament, amb el títol de Panem et Circenses ( I, II, III).

En la seua última entrega, es fa una sèrie de preguntes sobre la voluntat dels militants i dirigents del BLOC:

Que estem fent? Volem que el BLOC passe de ser el referent del nacionalisme valencià, i l’Espai Valencià de Progrés capaç d’acollir altres sensibilitats, a ser una part de la “nova esquerra valenciana”?

Jo no.

Per altra banda, Rosella, militant del BLOC de Bonrepòs i Mirambell, publica una carta oberta a tots i cadascun dels membres de l'Executiva Nacional que conclou amb la següent crida:
Un moment, senyors i senyores de l'executiva nacional, no ens precipitem, primer pensem, parlem, compartim i després del silenci estricte, ja caminarem decididament, en solitari o no però com un gran exèrcit orgullós i no casdascú a la seua i amb el cap cot.

Xavi Galbis, també fa la seua aportació al tema i descriu la trajectòria del BLOC dels últims temps amb el títol: "Dos anys furtant carteres"

El problema és que sembla que el BLOC no aprén dels errors passats, sinó que entropessa una vegada rere l'altra amb la mateixa pedra. I al final no només no ha aconseguit "furtar-li la cartera" a ningú, sinó que li han pres la seua. En fi...

Contrastant amb estes opinions, Enric Morera, llança des del seu consolidat blog una reflexió:
Per altra banda per alguns bloguers una reflexió: no podem caure en el parany de l’adversari. El BLOC ha fet proposta política de suma i integració. A casa nostra caben tots els valencians que vulguen continuar sent valencians. Volem unir.

3 comentarios:

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Como persona de izquierda, os pido a los diferentes partidos políticos que os unáis en todo lo posible, para que no os chafe la barrera electoral del 5% y que tan bien le viene al PP, y por fin se pueda cambiar de gobierno en esta Comunidad, es una necesidad vital el cambio de gobierno, pues la situación se está convirtiendo en irrespirable.
Gracias y ánimo.

Anònim ha dit...

Esa barrera del 5% la han aprobado el PP y el PSOE. ¿Por qué el PSOE no es un partidoo democráticoo y acepta rebajarla? Ese es el comentario que yo trasladaría al PSOOE, porque mucho decir que son la oposición al PP... pero nada de nada. Únicamente son una pseudoalternativa.

Anònim ha dit...

Crec que cada moment històric porta uns afers. No podem quedar fora del nostre parlament valencià.
Es moment de ser manco essencialistes i crear una gran base socio-politica que reagrupe a totes les sensibilitats valencinistes. Crear un humus de reconciliació i de futur. A l´igual que els grans partits agrupen en el seu si distintes "families", ¿Perqué això no té cabuda en el valencianisme? Si no ho provem no sabrem mai els resultats.
Sigam menys essencialistes i més pràctics. Tingam més visió de futur, que els anys no perdonen.
Joan Batiste.

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008