dimarts, 16 de desembre del 2008

La ponència del BLOC i els problemes de Camps centren l'actualitat.


El debat sobre la ponència política del BLOC continua viu a la blogosfera valencianista i molt possiblement anirà in-crescendo conforme ens acostem a la celebració del Congrés Nacional. Així taronget respon des de Vicent Sanchis i el Congrés del BLOC a l'exdirector de l'AVUI que ha dedicat dues columnes d'opinió al tema. El coautor de No cap en cap cap insta al periodista d'origen valencià "abans de disparar i certificar la mort del valencianisme (això si, còmodament i a distància), se llija les ponències".


Per contra Raimon Galiana es mostra crític a Quan tots serem blavers al considerar que la ponència "demana una esmena a la totalitat i fòra molt greu i preocupant que entre els tres mil afiliats no hi haguera cap que la redactés i sense tanta fullaraca literària".


El portaveu valencianista a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ressumix al títol del seu post "A mi m'agrada" quines són les seues sensacions després d'haver llegit la ponència. I ho explica al seu post: "s’acosta valentament i honesta al sentir del poble valencià. I un partit ha de defensar el poble al que vol representar, no dir-li al poble el que ha de pensar des de postures d’intel·lectualitat prepotent."


També el blog del recentment constituit Centre d'Actuació Valencianista Faustí Barberà s'ha vist forçat a parlar d' El procés congressual del Bloc malgrat que de manera molt discreta pel caràcter pluripartidista dels seus membres. No obstant afirmen que "en bona lògica hem d’esperar que el debat d’un text de 170 pàgines, que implica decidir sobre opcions estratègiques i tàctiques que poden influir en el futur de la principal força del valencianisme polític, vaja esdevenint-se al llarg de les pròximes setmanes."


El propi Enric Morera, secretari general del BLOC tracta la qüestió al seu blog i la defensa al considerar que "alguns han fet una lectura anecdòtica i esbiaixada. Cal llegir-la bé. La ponència dóna un sentit nou al valencianisme als ulls del segle XXI. S’obri la reflexió per a continuar liderant la vertebració del tercer espai de la política valenciana i al mateix temps dóna pautes per a una nova modernització del País"


Ho fa des d'un post que porta per títol Ripoll i que obviament també parla de la victòria del sector zaplanista sobre els fidels a Camps a la presidència provincial del PPCV a les comarques d'Alacant.


Este és un altre dels temes que destaca a la blogosfera. Així, Vicent Baydal, a "¡Zaplana vive vive, la lucha sigue sigue!" considera que "la predita descomposició del PP que ens semblava tan llunyana dissabte passat ara ens sembla més a prop, no massa, però almenys sí que una miqueta més."


També Natxo Bellido, secretari comarcal del BLOC a l'Alacantí, i impulsor de Generació BLOC tracta la qüestió relacionant-ho amb l'aparent marxa enrere del Consell en referència a l'ensenyament Educació per la Ciutadania en anglés. El títol del seu post Primeres derrotes de Camps... CRISI???? reflexiona sobre els problemes que es poden derivar d'estos fets.


També el jove Taronget a Congratulations! tracta esta qüestió i extrau la següent conclusió "És possible fer rectificar el govern que s’enganye, per molta majoria absoluta que tinguen. La democràcia no és dipositar el vot cada 4 anys, sinó un exercici quotidià de llibertat i responsabilitat dels 5 milions de valencians i valencianes"

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008