dijous, 5 de febrer del 2009

La blogosfera encara amaga coses (Vicent Baydal)

Farà cosa d'un mes deia que l'aparició de la blogosfera dins el panorama comunicatiu d'uns pocs anys ençà havia servit per acostar el discurs valencianista a la ciutadania i mantindre un canal continu de debat i reflexió. Tanmateix, unes poques setmanes després se'ns evidencia que la blogosfera encara amaga coses. I ho dic a tall de l'immediat congrés del BLOC -estem a 23 dies-, ja que si bé el període de presentació d'esmenes i tria de delegats va finir el 2 de febrer, no se n'ha sentit a penes res als blogs dits valencianistes. Únicament Jesús Monzó ha fet pública la llista del BLOC de Catarroja i els seus desitjos, alhora que Xavi López ha explicat les esmenes que va presentar al seu col·lectiu local.

Però del procés de presentació d'esmenes, de l'ambient a les assemblees i de la recepció del canvi de rumb proposat per la ponència política oficial, ni pruna. Únicament a través d'un post de Pere Fuset es pot llegir més o menys clarament que hi ha hagut cert merder al voltant del "gir valencianista" del BLOC: parla de tensió i d'una esmena pactada amb el secretari comarcal per tal de no ferir unes susceptibilitats potser massa delicades encara. És a dir, que probablement
tot allò que havia creat més debat dins de la blogosfera valencianista en quedarà ben diluït, tot i que els mateixos blogs no n'hagen parlat o no n'hagen avançat opinions a les vespres del congrés.

Això indica, entre d'altres coses, que el nostre món virtual és encara reduït i no s'atreveix a posar sobre la taula informacions internes o temes que es prefereixen debatre i transaccionar pels mitjans tradicionals. El dia en què, a banda de les propostes polítiques, també
isquen a la palestra cibernètica els processos internos segurament voldrà dir dos coses: una de bona, que els valencianistes serem molts més i cada sensibilitat tindrà més força per actuar de forma autònoma, i una altra de roïna, que la nostra cohesió en un mateix partit serà encara més dificultosa. En qualsevol cas, "ixcà" arribe eixe dia.

3 comentarios:

Anònim ha dit...

La teua reflexió m'ha fet escriure un post (curtet, però bé) sobre el tema.

Com voràs, estic (en part) d'acord amb tú.

Anònim ha dit...

La teua reflexió m'ha fet preguntar-me a mi mateix quin tipus d'estupefaent havies consumit per a escriure tan mal...

Anònim ha dit...

Anònim, la teua reflexió m'ha fet preguntar-me perquè hi ha tant de covard amollat per la xarxa. Almenys, explica't i dóna el nom.
Josep Salvador (València)

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008