divendres, 18 de setembre del 2009

El debat sobre els Països Catalans

Esta setmana la blogosfera valencianista ha reaccionat al referèndum organitzat a Arenys de Munt sobre la independència de Catalunya que després d'una molt fluida participació ha donat com a fruit un aclaparador sí cap a la sobirania dels catalans i catalanes.

Este és el pretext que ha servit a Josep Nadal, cantant de la Gossa sorda, a reflexionar sobre el pes que ha de tindre la reivindicació dels Països Catalans entre els independentistes valencians propers a este projecte. Nadal considera que cal una valencianització del discurs i va més enllà al considerar que es pot parlar d'una nació valenciana de forma compatible.

L’immensa majoria dels valencians se senten espanyols es cert, i fer independentisme és una feina difícil al País Valencià . Però també és cert que la majoria de gent que viu en aquesta terra se senten valencians. I és la nostra faena fer visibles totes les contradiccions que té això de ser espanyol i valencià. I per aconseguir-ho hem de demostrar als nostres veïns que els valencians de veritat som nosaltres, que no volem res per damunt de la decisió del nostre poble, desmuntar el mite de l’anticatalanisme de què vindran els catalans a conquistar-nos i deixar clar que volem un estat valencià independent. (Llegir complet ací)
La reflexió de Nadal ha servit per tal que altres autors de la blogosfera insistisquen en la necessitat que el valencianisme es configure com una opció de construcció nacional valenciana amb independència de la diversitat de projectes supranacionals pels que es puguen optar. O fins i tot anar més enllà i rebatre la pròpia conveniència o necessitat de contemplar l'escenari dels PPCC.

Així l'historiador Vicent Baydal planteja a Un pas avant... i dos arrere? Reaccions valencianes a les consultes catalanes :

Per tant, no sé què fem, com a nacionalisme valencià, volent tindre els mateixos símbols que els catalans, volent amagar el nom propi que li donem a la nostra llengua o volent prioritzar un projecte de Països Catalans que és ben normal que no sume a penes adhesions entre els valencians, ja que no té uns ciments sòlids. No és roín tindre una bandera pròpia, no és roín tindre un nom propi per a la llengua, no és roín centrar-nos exclusivament en el País Valencià deslligat dels Països Catalans, ans al contrari, és el camí: són les bases sobre les quals s'ha conformat històricament una identitat valenciana que encara hui en dia persisteix i que volem potenciar a un primer nivell. I això, com diu Josep Nadal, hauria de traduir-se en les nostres banderes, en les nostres pancartes, en les nostres accions i en els nostres discursos.
Mentre que Pere Fuset, tot i declarar que la idea dels PPCC li resulta "tan legítima com aliena" explica a Josep Nadal i els Països Catalans que si bé potser no és necessari que ningú no renuncie a eixe projecte cal entendre que avantposar-ho a una construcció nacional valenciana:

Seria quelcom així com dir-li a un esclau que pot millorar la seua vida canviant l’amo que l’ha protegit i explotat per un altre, rival del primer, que promet no fuetejar-li. Per tal que l’amo no siga amo, l’esclau ha de deixar de pensar-se com esclau. Només un procés d’emancipació l’alliberarà d’eixa condició i el permetrà optar a buscar socis que és, si no m’enganye, del que anava la cosa…


Taronget, per la seua part es centra a Independència de Catalunya: SÍ!… o NO? en analitzar les conseqüències valencianes d'un hipotètic creixement de l'independentisme a Catalunya.

Per tot açò, com a valencià, valencianista i egoista, pensant únicament en els nostres interessos com a pobles només puc desitjar que l’independentisme català cresca fins el punt de provocar un reconeixement de la plurinacionalitat de l’Estat, un tractament fiscal més just, en definitiva, uns avanços dels quals ens puguem tornar a beneficiar. I confiar que eixe moviment, ens ensenye a plantejar els nostres objectius des del valencianisme fins assolir una base social tan ampla que no tinguem por de les conseqüències d’altres independències.

També altres autors com Pere Palés i Xavi Galbis han tractat l'assumpte d'Arenys i han valorat l'article de Josep Nadal.

El primer proposa a Arenys no és Bocairent, Catalunya no és València:

"Tingam-ho clar: deixem de projectar-nos, de consolar-nos amb realitats que no són la nostra. Fem per que els nostres nets, amb sort, tinguen l'ocasió de votar a favor de la seua llibertat col.lectiva. Jo propose Bocairent."

I el segon rescata una expressió de l'expresident català Jordi Pujol a Ara no toca per tal d'alertar :

Ausades que no! Els valencians som un poble en descomposició. Ens hi juguem la nostra supervivència com a poble. Ací, el valencianisme polític no arriba al 5% dels vots autonòmics, i no només això, sinó que els seus propis dirigents creuen que "el nacionalisme no ven" i que, per tant, cal convertir-se en un simpàtic matís d'una formació que sumarà ben bé no sè sap què per tal de constituir "un tercer espai" a l'esquerra del PSOE. Alhora, el valencianisme cultural -com ahir, hui i... també demà?- seguix menjant de la mà dels partits centralistes, fins que arribe el dia en què no hi haja país! I, de la mateixa manera, la llengua, el signe distintiu que més ens identifica com a poble, és marginada constantment pels poders públics, i com a prova d'açò tenim que la reforma de la Llei de la Funció Pública no inclourà el requisit lingüístic dels funcionaris públics. I, cada vegada més, els valencians ja no som això, valencians, sinó "valencians", "castellonencs" i "alacantins". I...

23 comentarios:

Albert Buigues ha dit...

Jo trobe que precisament eixa estratègia hipotecarà la vida dels valencians, i és un error pensar que al Principat el sentiment està més extés, allà només hi ha una concepció cultural de Països Catalans, no política. Per tant la faena està igual de difícil a tots els territoris.

1. Parleu d'estat valencià, però per això cal definir una nacionalitat valenciana, i la nació son un conjunt de gent que comparteix cultura, història i realitat socioeconòmica, i sota eixe pretext, la nació valenciana és un invent.... del blaverisme. La nació catalana és l'única que sempre ha existit, o és que heu oblidat Fuster?

2. El fet de que només s'independitze un tros del pais farà que l'Estat espanyol augmente la repressió a la resta de territoris, fent la independència impossible per a ells, a part d'augmentar els recels entre els propis agermanats. A part que des d'un punt de vista econòmic de classe, la independència d'una de les parts que integren els PPCC seria la inviabilitat de l'autonomia econòmica i l'aprofitament del capitalisme extranger d'aquesta.

3. Per molt que el BLOC i ERPV i d'altres parlen de estat valencià o estat català, és impossible que ells la porten perquè no volen trencar amb les regles de joc imposades per la constitució espanyola i els seus interessos de classe burgesa mai els portaran a defensar la independència. Només pot vindre de la classe treballadora aquesta, i això s'ha demostrat en els diferents processos d'independència com Irlanda (on van ser les classes populars qui es varen organitzar) o la revolució russa, així com la revolució del vietnam.

A partir, d'ací, no entenc com algú tan pròxim als postulats de l'esquerra independentista fins fa poc com Nadal renuncia a tantes coses i arriba de parlar d'estat valencià. Això és una cosa que requereix un anàlisi de classe abans de marcar una estratègia basant-se en que els valencians se senten valencians, clar que se senten, però de ciutadania només, no nacionalment valencians. I que cada volta hi ha més recolzament a l'independentisme dels PPCC només cal vore-ho amb el 25 d'Abril del 2009 on només convocava l'EI i va ser tot un èxit i el creixement del moviment al PV contínuament.

Salut

Corpetit ha dit...

Seria més sensat en tot cas parlar de PPUU (Països Units) i no PPCC. Ja que és la unió o una confederació de diversos països que antigament formaren part de la Corona d'Aragó el que defenem i el que volem la majoria i no una absorció de Catalunya a València que és com se veu actualment. Hem de defendre la doble denominació Català-Valencià, i cada vegada em convenç més el nom de PPUU, on cada País-Estat tinga el seu reconeixement a nivell internacional com el pot tindre ara mateix Escòcia, Gales o Anglaterra dins del Regne Unit (UK). Ja ho he dit: PP.UU.

Jordi Floriach ha dit...

El projecte de Països Catalans (o Països Units -molt encertat, per cert-) és el d'una confederació, talment com ho era la Corona d'Aragó. I es confederen estats lliures, que arriben a la seva llibertat a velocitats diferents. Com en el futbol, el més difícil és obrir la llauna: la independència de Catalunya suposarà un revulsiu, el creixement de l'independentisme al País Valencià i a les Illes. I en acabat, ja veurem si ens confederem o seguim camins separats, però ja no serà més sota el jou espanyol.

Salut

Anònim ha dit...

Si el rei Jaume I alçara el cap i veu qui és passeja el Nou d'Octubre amb la seua bandereta....es torcaria amb ella...

Unknown ha dit...

La situació i la historia i la societat catalana no és ni de lluny la mateixa que la valenciana. Ells pensant i treballant pels Paisos Catalans ens fan un mal immens al valencians i impedixen - per reacció - qualsevol desenrroll del valencianisme polític.
Debem ser nosaltres mateixos sense mirar a Madrid ni a Barcelona, capaços d´unir-nos i d´unificar criteris i tendencies: necesitem fer la nostra propia "transició" cap una nova postura i reconstrucció del valencianisme. Deixem allò que ens separa i mirem més per totes les coses que ens unixen a tots els valencianistes.

Unknown ha dit...

És la primera vegada que ho sent això de Països Units, però m'ha agradat molt.

És cert que una confederació comença per l'adhesió de països independents. No s'ha pretendre començar la casa pel sostre.

Salut.

Anònim ha dit...

molt acertat allò de Països Units.

Anònim ha dit...

Països units? ho disfrasseu com vullgau, la gent no es tonta, es com el BLOC o ACPV etc per molt que parlen de nacio valenciana i porten senyeres blaves , la gent sempre pensara que es catalanisme.Per que al final el catalanisme que se du dins ix per un pues-to o per atre i la gent ho no ho vol.

Anònim ha dit...

El nacionalisme si ven, lo que no ven es la usurpació,miges tintes, re-negacions i traïcions amparats per el imperialisme i els soborns polítics, cadiretes i subvencions.

Jordi Font ha dit...

La nació és la voluntat continuada d'autogovern. Pot anar acompanyada de llengua pròpia, de dret civil propi…, fins i tot de ruc propi. Però, si no hi ha una forta i sostinguda voluntat d'autogovern, no hi ha nació. Per això, les nacions no ho són des de sempre ni per sempre: es fan i es desfan, depenen de l'evolució que fa la voluntat col•lectiva.
Dit això, és evident que cada poble fa el seu propi camí i que no sempre són útils les ajudes exteriors; ben al contrari, l'ajuda exterior sovint entortolliga els arguments propis, sorgits de les necessitats i desitjos de la gent concreta, i els tenyeix d'interessos aliens, sempre tan suspectes, sobre els que l’adversari pot fer tanta demagògia...
En aquest sentit, em sembla fonamental el discurs de Josep Vidal: és als valencians, per si mateixos, des de la seva realitat precisa, que no és la de Catalunya, a qui pertoca decidir si volen afermar-se com a poble, avançar en el seu autogovern, apostar pel seu idioma (que sempre s'ha dit "valencià", per més que sigui el mateix idioma que el "català", que és com se'n diu a Catalunya)... És als valencians a qui pertocarà determinar si són una nació i si això els condueix a exigir un determinat model d'Estat espanyol o a fer-se un Estat a la seva mida i, en tots dos casos, si també volen allitar-se o no, amb altres territoris que també hi estiguin disposats, en alguns aspectes que els són comuns...
Si el País Valencià (o com hagi de dir-se’n) fa realment el seu camí, segur que, des de la igualtat de dos pobles diferents (encara que amb força coses en comú), el poble valencià i el poble català, juntament amb altres territoris interessats, emprendran actuacions compartides en favor de la unitat i promoció del català/valencià, sobre la formalització econòmica i logística de l'Eix Mediterrani, potser sobre l'articulació d'alguna mena de "confederació" que confirmi l’antiquíssima tradició comuna d'"Estat compost" (Corona d’Aragó, austriacisme, Pacte de Tortosa impulsat pels republicans federals...). Quan això succeeixi, rememorarem l’expressió "Països Catalans" com aquella trampa semàntica que, en el passat, va encantar a alguns i va entrebancar tota la resta.
Una altra qüestió: que difícil és, a Espanya, revertir la tradició de l'Estat unitari, primer borbònic i després jacobí. Però que no corrin tant els independentistes, perquè escapar-se del gruix de la carrera serveix per lluir el mallot groc, però no per guanyar objectius col•lectius sòlids, que només es poden guanyar degudament si recolzen en un amplíssim consens social.

Anònim ha dit...

US HAVEU ADONAT?
Que tots els TIRANS INVASORS i els BOTIFLERS es desviuen per desprestitjar als de REAGRUPAMENT? però això sí, solen amagar la cara....i si la donen és per a dir-nos que ells son MES INDEPENDISTES, comsi això coles......

Anònim ha dit...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
castilleja coccinea uses saliva diginorum [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal highs that work [/url] meth skin damage kratom 10x [url=http://buybudshoplegalherbs.info] smoke legal herbs[/url] DreamSmoke efstasy pillls [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Marijuana Sale [/url] ecsttasy ills ecstasu pilla [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buy legal bud [/url] raves Best Hashish [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] Cannabis Effects[/url] amaniat muscraia thc drug testing [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to purchase marijuana[/url] salvai fivinorum ecstasy uk [url=http://legalbud.drugreviews.info] legalbuds [/url]

ecsgasy pikls buy amanita muscaria mushrooms [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] meth lab smell legall vuds [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] get salvia divinorum[/url] ritalin drug test alvia fivinorum
[url=http://reviewsoflegalbudscams.blogsome.com] purchase legal weeds [/url]
ecstaay oills bugo slvarius [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weed [/url] herbal smoking blends salvvia divinorun [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia leaves[/url] salbia divunorum best ecstasy
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height enhancement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height increase - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis growth[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis enhancement - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care tips[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care tips - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get riches gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreaks - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
stop premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]mobile cellphones for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
mobile cellphones for sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities scams[/url]
internationaloddities review
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]buy dro bud [/url]
reviews of dro buds
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
best acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnotism online[/url]
learn hypnosis online

Anònim ha dit...

megan fox shaved hair, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox t[/url] megan fox comments
kim kardashain sucking dick, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian in bikinis[/url] kim kardashian rear
letter presenting sales material on taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift - i'm only me when i'm with you download[/url] taylor swifts brother austin
christmas hannah montana, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana naughty[/url] fake pictures of hannah montana naked
harry potter wii, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter and the deathly hallows part one trailer[/url] book free harry potter
cruise to cash and you have been referred to this website by, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]cruise line search engines travel agent add to website[/url] what to do with a drunk wife on a cruise
justin bieber favorite girl album cover, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber songs[/url] justin bieber pubic hair
britney spears hair, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears workout program[/url] naked britany spears
megan fox bike transformers, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox on a bike[/url] megan fox in playboy

Anònim ha dit...

hello all

I just wanted to introduce myself to everyone!

Can't wait to start some good conversations!

-Marshall

Thanks again!

Anònim ha dit...

What's up

I just wanted to say hi to everyone

So long

[URL=http://www.vpnclient.us][IMG]http://openvpn.net/archive/openvpn-users/2005-05/pngd55nFojmJX.png[/IMG][/URL]

Anònim ha dit...

hello


great forum lots of lovely people just what i need


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anònim ha dit...

if you guys necessity to harrow [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmacopoeia seeking generic drugs.
you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] earliest arrive on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anònim ha dit...

Allow to pass the beast with two backs casinos? digging this progeny [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] advisor and play online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also inspect our new [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] poor guidance at http://freecasinogames2010.webs.com and gain authentic fabulously misled !
another unsurpassed [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] in the region of is www.ttittancasino.com , in compensation german gamblers, come via manumitted online casino bonus.

Anònim ha dit...

Message02, http://www.arlo.net/massacree/ viagra online, ilpa6, http://www.arlo.net/fccgb/ buy viagra no prescriptions, wlbq6, http://www.arlo.net/fccgb/notes/ buy generic viagra, wxwf0, http://www.arlo.net/bytes/ order cheap viagra, jmnp6, http://www.arlo.net/live/ viagra sale online

Anònim ha dit...

top [url=http://www.001casino.com/]online casinos[/url] check the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]free casino bonus[/url] autonomous no deposit reward at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay take note of casino
[/url].

Anònim ha dit...


[url=http://wikicookrecipe.com/wikicookrecipe/index.php?title=Confirmed-Strategy-That-Is-Definitely-Assisting-All-Cheap-NHL-Jerseys-Addicts][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://myjeeves.ask.com/mysearch/BookmarkIt?v=1.2&t=webpages&url=http%3A%2F%2Fpoincianagirlscouts.com%2Fgirls_portal%2Factivity%2Fp%2F173956%2F&title=Cease%20Protesting%20And%20Complaining%20][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://nrbot.org/community/index.php?action=profile;u=263397][b]sac longchamp pas cher[/b][/url]
[url=http://spacersys.hpc.pub.ro/wiki/index.php?title=Powerful-Process-That-Is-Certainly-Encouraging-Every-Cheap-NHL-Jerseys-Fanatics][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://likeley.com/out.php?title=drop-whining-and-initiate-your-own-personal-cheap-nhl-jerseys-advertising-campaign-in-exchange][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]

Anònim ha dit...

Aquest és un gran recurs que està proporcionant i ho donen de forma gratuïta. M'agrada veure llocs web que comprenen el valor de proporcionar un recurs important de forma gratuïta. Jo realment estimava la lectura del seu missatge. Gràcies!

Anònim ha dit...

les bourgeons se developpent, viagra france, cela est du a des huiles essentielles ou a des, cvecen espontaneamente en Cataluna, cialis lilly, al destruir con abundancia de mai osservato nulla di simile. vendita viagra italia, da altri ritenute forme di adattamento od, da sie uberhaupt viel milder als diese cialis nebenwirkungen, der Forderung arsenhaltiger Erze und beim,

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008