dimecres, 14 de gener del 2009

La blogosfera veu conflicte a Gaza però no al BLOC

La ressaca postnadalenca, les rebaixes o l'inminent arribada dels examens per a l'alumnat universitari han suposat una certa frenada per a l'actualització de molts blogs. No obstant han estat moltes les bitàcoles actualitzades la darrera setmana. Una setmana en la qual, una vegada més el debat al voltant de les ponències del BLOC continua sent l'estrela, tant dels post com dels comentaris.

Comencem la ullada a este tema amb la nota discordant al sentir majoritari de la blogosfera valencianista que una vegada més la fica Raimon Galiana des d'Altea. A Banderes, blau i regionalisme, Galiana critica l'aposta estratègica del BLOC i reclama una esmena a la totalitat: Ho he dit ja i ho tornaré a dir: eixes ponències necessiten d'una esmena a la totalitat i seria molt greu que la direcció partidària del regionalisme aconseguira la cabotada en el congrés, amb la qual cosa només s'estaria covant un nou fracàs.
En sentit contrari opina Rosella , des de l'Horta Sud. La dolçainera defensa el conjunt de la ponència i afirma al seu blog "he mamat durant tota la meua vida les quatre barres, m'han insultat per portar-les al coll i encara hui pengen del balcó de ma casa cada 9 d'octubre, em sent plenament identificada no només en el conjunt de la ponència sinó també pel que fa referència al paràgraf més polèmic."
També Pere Fuset dedica novament una entrada del seu blog a parlar sobre el Congrés valencianista. Fuset recull el guant de Jesús Civera i argumenta des d' A qui s'ha d'adreçar el BLOC. les seus impressions sobre l'espai polític més procliu per al creixement electoral. I apunta "Front a la tradicional "catalanitis" del nacionalisme valencià- que actua en termes similars a la "basquitis" del nacionalisme català- jo sempre he defensat una miqueta de "galeguitis" no vírica"
Per la seua banda Amadeu-Horta, secretari comarcal del BLOC JOVE a la Ciutat de València, dedica el seu post Ponència i símbols a parlar de l'univers simbòlic al document estratègic com ja feren anteriorment altres autors. Amadeu coincidix així amb Fuset al considerar que la "ponència l’únic que fa és plasmar en paper una realitat que ve donant-se i consolidant-se al BLOC des de la seua fundació". Una opinió que argumenta amb testimonis gràfics i documentals.
El conflicte de Gaza tampoc no ha estat absent a la blogosfera valencianista. Un bon exemple el trobem a PALESTINA LLIURE!! on l'autor de Busca-li qui t'ha pegat parla "d assalt sanguinari de l'Estat d'Israel a la població de la franja de Gaza· A este tema també li dedicà una entrada amb vídeo Rosella, concretament EL TEU NOM PALESTINA I Vicent Baydal a Israel i el regne de València: es pot comparar? tracta de comparar dues situacions ben distanciades pel calendari.
Per acabar citem la referència a dues entrevistes que d'alguna manera també fan referència al gran tema d'actualitat per a la blogosfera valencianista. La primera la podreu trobar al blog de Rafael Company al seu post L'entrevista d'EL PUNT i la ponència del BLOC. i la segona, a Enric Nomdedéu des de entrevista a Mediterráneo.

1 comentarios:

Antzoki ha dit...

I afegixc jo humil però necessàriament...

elDivendres també parla del conflicte a Gaza incloent-hi un anàlisi sobre l'interès del PSOE en abanderar-se de la causa

eldivendres.blogspot.com

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008