dijous, 22 de gener del 2009

Obama arriba a la Casa Blanca i els dubtes al BLOC

Obama ja ha arribat a la Casa Blanca i les expectatives que han generat no podien estar absents a la blogosfera valencianista que ha saludat la seua arribada tot advertint del risc de decebre les esperances dipositades en la seua gestió.

Així en la darrera setmana no han estat pocs els blogs dedicats al 44é president dels Estats Units d'Amèrica. És el cas de Xavi Ochando, que des de Vila-real es pregunta "quins beneficis podrem treure ací els valencians i valencianes?" al seu post OBAMA ESTÀ DE MODA.

També Xavi Bellot, reflexiona sobre el tema
a Obama ens ho arreglarà tot? . Bellot advertix des de Catarroja que la influència d'Obama "està sent aprofitada per molts altres per a prendre el nom de Barak com una mena de remei universal per a tots els mals, evitant les responsabilitats pròpies".

L'autor del blog Cabòries de Trexnòbil també reconeix sumar-se a l'Obamamania i al seu post La nostra responsabilitat envers Obama afirma "No dubte que d'ací no res -si no ho és ja- serà moda dir que Obama "m'ha desil·lusionat". I em tem que serà una postura autènticament gratuïta."

I tornant a l'actualitat local la blogosfera ha reaccionat molt tímidament encara a la possible rectificació per part del BLOC en matèria simbòlica que diumenge anunciava l'AVUI a una notícia que porta per títol: El Bloc valencià es desdiu de defensar la bandera blavera" Si bé la blogosfera havia acollit de manera genealitzada la ponència amb els braços oberts, segons el diari català esta ha aconseguit també despertar les ires de bona part de la militància que hauria forçat a la direcció a corregir part del text.

El secretari general del BLOC, Enric Morera, no ha aprofitat el seu blog per a confirmar o desmentir la notícia si bé el mal de Queixal que dóna títol al seu darrer post ben bé podría ser una metàfora del que suposa este debat en el procés precongressual. Des dels comentaris alguns lectors valoren la notícia i reclamen algun típus de confirmació o desmentit.

També ho fan al blog de Pere Fuset que sí ha dedícat un mínim comentari a la qüestió a Ponència estratègica: Arribada la tensió... des d'on diu confiar "en la maduresa i responsabilitat de la militància del meu partit, en l'habilitat de la direcció i de l'equip ponent, i en la necessitat d'ampliar efectivament la nostra base social" .

Molt prudent es mostra l'autor del blog Crimea i Daein, crític amb la ponència a El color de la discòrdia . I el Cau d'un rabosot considera al seu post que els més crítics amb la ponència han demostrat ser gent "molt carabassa, i que conste que ho dic amb tot el carinyo del món, perquè sé que s'estimen el País tant com jo."

Els blogs Constants Vitals i No cap en cap cap s'han dedicat també a analitzar altres qüestions, més enllà de l'univers simbòlic, tractades per la ponència estratègica del BLOC. L'autora de la primera parla de QUAN DIR QUE ERES D'ESQUERRES JA NO VOL DIR RES mentre que el blog col·lectiu, en esta ocasió en boca de Taronget fa una ullada global i parla de La resta de la ponència.

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Blogs Valencianistes - Design by Dzelque Blogger Templates 2008